A Kárpát-medence legcsodálatosabb városa – Videó!
„Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden nemzetének fővárosának" - hangsúlyozta Latorcai Csaba.
Utoljára frissítve: 2024. április 12. 13:30
2024. április 12. 09:10

budapestinfo

Mi, kereszténydemokraták azért harcolunk, hogy a nemzet és Európa maradjon meg ezeréves keresztény gyökereinél - jelentette ki Latorcai Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában.

Közölte, a KDNP csütörtökön tartotta az ezévi Giesswein Sándor szakmai napját, amely utolsó esemény volt a kampányban történő felkészülés jegyében.

"Mostantól fogva a KDNP minden tagja és politikusa a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokra koncentrál, mert a tét igen nagy" - fogalmazott.
   
A politikus kijelentette: mi, kereszténydemokraták azért harcolunk, hogy a nemzet maradjon meg keresztény gyökereinél és Európa is úgy forduljon vissza eredeti keresztény gyökereihez, ahogy az Európai Unió alapító atyái is akarták.

kdn

   
Kereszténységet nem tartalmazó demokrácia diktatúrába vagy anarchiába vezet - mondta Latorcai Csaba, majd arról beszélt: azt látják, hogy Európa nyugati fele, a baloldal, a genderpropaganda diktatúrájába és társadalmi anarchiájába süllyed.
   
Mi ebből nem kérünk - hangsúlyozta a politikus, majd kiemelte: mi azt akarjuk, hogy Európa maradjon meg ezeréves keresztény gyökereinél.  

Latorcai Csaba azt mondta: az Európai Uniót a kereszténydemokrata alapító atyák azért hoztak létre, hogy ne legyen ismét háború Európában.
   
"Ma ez az Európa a háború felé száguld. A béke helyett a háborút követelik Európa nyugati felében baloldali politikusok, és ugyanígy háborút követelnek hazai kiszolgálói, a külföldről finanszírozott dollárbaloldal emberei" - fogalmazott a politikus, aki azt hangoztatta: "ellent kell állni nekik, a lehetőség a kezünkben van!"
   
Latorcai Csaba közölte: a Giesswein Sándor szakmai napon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a KDNP elnökének és Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének előadását követően konszenzus alakult ki a párt jelenlévő tagjai között arról: minden ezközzel azon lesznek, hogy "minél több békepárti" európai parlamenti képviselőt juttassanak be az Európai Parlamentbe és a nemzet fővárosa is térjen vissza a jobboldal, a Fidesz-KDNP vezetéséhez.
   
Amikor a Fidesz-KDNP irányította Budapestet, akkor azt láttuk, hogy épült, szépült, fejlődött a főváros - mondta a politikus, majd arról beszélt: most azonban Karácsony Gergely főpolgármester és "körülötte Gyurcsány Ferenc kiszolgálói mindent elkövetnek azért, hogy a fejlődés visszafejlődésbe torkolljon. Hogy kosz, piszok és dugók árasszák el a fővárost."
   

A kereszténydemokraták nem ilyen fővárost akarnak. "Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden nemzetének fővárosának" - hangsúlyozta Latorcai Csaba, majd kijelentette: ez a mi célunk, ezért fogunk össze, és ezért hívunk minél több embert a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokra, hogy támogassák a Fidesz és a KDNP jelöltjeit.

MTI
 • Háború vagy béke
  Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája Mezőhegyesen az új csarnok is.
 • Ütőképes magyar haderő
  A veszélyek korában, amikor a szomszédban és a Közel-Keleten is háború zajlik, valamint a Nyugat-Balkánon is feszült a helyzet, különösen fontos, hogy egy felkészült és a legkorszerűbb haditechnikai eszközökkel rendelkező honvédség álljon a haza szolgálatában.
 • Magyar-bolgár történelmi sorsközösség
  Az államfő kiemelte: egyetértettek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit.
 • Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt
  A tárgyaláson áttekintették a magyar EU-elnökség programját, amelynek kiemelt eleme a Nyugat-Balkán stabilitása. Orbán Viktor és Rumen Radev megállapította: a térség békéjének és fejlődésének előmozdításában kulcsszerepe van Magyarország és Bulgária együttműködésének.
 • Szélsőbalos ismertetőjel: teflonbőr az ábrázaton
  A társadalommal szembeni gátlástalanság olykor durva hatósági fellépésekbe csapott át, mint azt 2006 októberében, Gyurcsány idejében tapasztalhattuk. A baloldal eszköztára a hazudozástól a könyörtelen erőszakig terjed – figyelmeztet a veszélyre Bánó Attila.
 • „Leyen az egyik legrosszabb bizottsági elnök volt"
  Salvini 2019-ben sem támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság élére, és most sem fog rá szavazni. Úgy vélte, a von der Leyen vezette Európai Bizottság az egyik legrosszabb volt, és több kárt okozott mint a jégeső.
 • Üdvhadsereg 100
  Soltész Miklós szólt arról is, hogy 2012-től az Üdvhadsereg - annak ellenére, hogy a kisebb keresztény felekezetek közé tartozik - tevékenysége, küzdelme elismerése képpen a bevett egyházak közé került.
 • Európa háborúba lépésének előkészítése zajlik
  "Ami ma Brüsszelben és Washingtonban történik, talán most inkább Brüsszelben, mint Washingtonban, az egyfajta hangulati előkészítése egy esetleges közvetlen katonai konfliktusnak, nyugodtan hívhatjuk úgy: Európa háborúba lépésének előkészítése" - fogalmazott a miniszterelnök.
 • A nárcisztikus zsebdiktátort birkanyájként követik
  A hálózat régen mérgezi a világot, és ott van mindenütt (most éppen Tbilisziben vitte utcára az embereket, mert az ügynöktörvénnyel megnyirbálták a szárnyait), és a rendszerváltoztatás óta – mert a jobboldal sajnálatos módon erre sokáig nem ügyelt – kinevelt egy olyan új nemzedéket, amely vagy nem tud, vagy nem óhajt emlékezni – mutat rá Kövesdi Károly.
 • Karácsony „ismét belehazudott a budapestiek arcába"
  "Karácsony ostobának nézi a budapestieket, ráadásul a megkérdezésük nélkül tiltaná ki az autókat" - írta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt.
MTI Hírfelhasználó