Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.
2024. április 11. 19:30

Szentkirályi Alexandra a fővárosi Carl Lutz parkban 2024. április 5-én. MTI/Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke - tájékoztatta a nagyobbik kormánypárt csütörtökön közleményben az MTI-t.

Tudatták: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.

Tizedére csökkentette az útfelújítási keretet a fővárosban a jelenlegi városvezető

Karácsony Gergely tizedére csökkentette az útfelújítási keretet, 2022-ben még 3,2 milliárdot, tavaly viszont már csak 281 millió forintot fordított az utak állapotának javítására - közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Szentkirályi Alexandra közölte, a XVI. kerületiek is csak várnak a fővárosra, ráadásul ott kettő, már tervvel és forrással rendelkező útfelújítást le is állított Karácsony Gergely.
   
A korábbi városvezetés alatt még bizakodva várhattak az emberek, hiszen akkor rengeteg főutat újítottak fel a kerületekben, Karácsony Gergely azonban felrúgta azt a jó gyakorlatot, ami a kerületek és a főváros között sorra eredményezte az új utakat - tette hozzá a kormánypárti főpolgármester-jelölt.

Megjegyezte, Karácsony Gergely a XVI. kerületben "azt is kijelentette kerek perec, hogy itt egyetlen út sem fog megújulni".
   
Mindez a budapestiek cserbenhagyása, ékes bizonyítéka annak, hogy Karácsonyt nem a fővárosiak érdeklik - hangoztatta a főpolgármester-jelölt, megállapítva, változásra van szükség Budapesten.
 

MTI
 • Háború vagy béke
  Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája Mezőhegyesen az új csarnok is.
 • Ütőképes magyar haderő
  A veszélyek korában, amikor a szomszédban és a Közel-Keleten is háború zajlik, valamint a Nyugat-Balkánon is feszült a helyzet, különösen fontos, hogy egy felkészült és a legkorszerűbb haditechnikai eszközökkel rendelkező honvédség álljon a haza szolgálatában.
 • Magyar-bolgár történelmi sorsközösség
  Az államfő kiemelte: egyetértettek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit.
 • Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt
  A tárgyaláson áttekintették a magyar EU-elnökség programját, amelynek kiemelt eleme a Nyugat-Balkán stabilitása. Orbán Viktor és Rumen Radev megállapította: a térség békéjének és fejlődésének előmozdításában kulcsszerepe van Magyarország és Bulgária együttműködésének.
 • Szélsőbalos ismertetőjel: teflonbőr az ábrázaton
  A társadalommal szembeni gátlástalanság olykor durva hatósági fellépésekbe csapott át, mint azt 2006 októberében, Gyurcsány idejében tapasztalhattuk. A baloldal eszköztára a hazudozástól a könyörtelen erőszakig terjed – figyelmeztet a veszélyre Bánó Attila.
 • „Leyen az egyik legrosszabb bizottsági elnök volt"
  Salvini 2019-ben sem támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság élére, és most sem fog rá szavazni. Úgy vélte, a von der Leyen vezette Európai Bizottság az egyik legrosszabb volt, és több kárt okozott mint a jégeső.
 • Üdvhadsereg 100
  Soltész Miklós szólt arról is, hogy 2012-től az Üdvhadsereg - annak ellenére, hogy a kisebb keresztény felekezetek közé tartozik - tevékenysége, küzdelme elismerése képpen a bevett egyházak közé került.
 • Európa háborúba lépésének előkészítése zajlik
  "Ami ma Brüsszelben és Washingtonban történik, talán most inkább Brüsszelben, mint Washingtonban, az egyfajta hangulati előkészítése egy esetleges közvetlen katonai konfliktusnak, nyugodtan hívhatjuk úgy: Európa háborúba lépésének előkészítése" - fogalmazott a miniszterelnök.
 • A nárcisztikus zsebdiktátort birkanyájként követik
  A hálózat régen mérgezi a világot, és ott van mindenütt (most éppen Tbilisziben vitte utcára az embereket, mert az ügynöktörvénnyel megnyirbálták a szárnyait), és a rendszerváltoztatás óta – mert a jobboldal sajnálatos módon erre sokáig nem ügyelt – kinevelt egy olyan új nemzedéket, amely vagy nem tud, vagy nem óhajt emlékezni – mutat rá Kövesdi Károly.
 • Karácsony „ismét belehazudott a budapestiek arcába"
  "Karácsony ostobának nézi a budapestieket, ráadásul a megkérdezésük nélkül tiltaná ki az autókat" - írta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt.
MTI Hírfelhasználó