Klopp megy
„Az is meglepetés, hogy eddig titokban tudtuk tartani a döntést” – mondta a német menedzser.
2024. január 26. 14:58

europort.com

Jürgen Klopp hivatalosan is bejelentette, hogy az idény végén távozik a Liverpooltól. Szoboszlai Dominikék menedzserének a döntése mindenkit váratlanul ért, valósággal sokkolt, a német menedzser azonban magyarázatot adott elhatározására.

„Meg vagyok győződve arról, hogy ezt a döntést kell meghoznom” – fogalmazott Jürgen Klopp.

Az 56 éves szakember kijelentette, hogy bár a szívéhez nőtt az egész klub, annak minden részlete és minden kollégája, de most mégis le kell zárnia ezt a korszakot az életében.

Egyszerűen kifogytam az energiából! Alapvetően minden rendben van, teljesen egészséges vagyok, amennyire az én koromban lehetek, de tudom, hogy nem lehet a végtelenségig újra és újra a legmagasabb szinten végezni ezt a munkát.

Azok után, amiken együtt keresztülmentünk, itt volt az ideje ennek a bejelentésnek” – mondta Jürgen Klopp a klubmédiának.

A klub honlapjának részletesen mesélt a döntés hátteréről és a játékosok reakciójáról is.

„Az én munkámban, amikor elkezdődik egy idény, nagyjából már a következő szezont is tervezed. Novemberben beszélgettünk a klubban az esetleges új játékosokról és szerződésekről, a következő felkészülésről. Akkor felvetődött bennem a gondolat: már nem vagyok benne biztos, hogy itt leszek, és ezen magam is meglepődtem. Aztán elkezdtem gondolkodni rajta. Egy ideális világban nem mondtam volna senkinek semmit a szezon végéig. Inkább miután mindent megnyertünk, szépen elköszönök. Ez azonban lehetetlen. Ebben a világban, amelyben élünk, nem lehetséges az ehhez hasonló dolgokat titokban tartani. Talán az is meglepetés, hogy eddig titokban tudtuk tartani” – mosolygott a német.

Egy dologról vagyok igazán meggyőződve, hogy ha ilyen döntést kell hoznod, akkor jobb, ha korábban megteszed, mintha túl későn.

„A klub jó kezekben van, és a jövő fényes. A tulajdonosaink elfogadták a döntést, de senki sem volt igazán boldog. Az egyetlen dolog, amit nem tudtam, és alábecsültem, az a tény, hogy az energiaforrásom nem végtelen. Más célt is kell találnom” – erősítette meg a menedzser.

Ha valaki azt kérdezi tőlem: »Dolgozol még valaha menedzserként?«, most azt mondanám, hogy nem” – jelentette ki Jürgen Klopp, aki mostantól 100 százalékban az idei szezonra szeretne koncentrálni, a jövő azonban teljesen bizonytalan.

„De nyilván nem tudom, milyen érzés lesz, mert soha nem volt ilyen helyzetem. Amit biztosan tudok – soha, de soha nem fogok más klubot irányítani Angliában. Túl nagy érzelmek kötnek a klubhoz” – hangsúlyozta a német szakember.

mandiner.hu
Címkék:
 • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
  Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
 • Kipukkadt Magyar Péter hisztériakeltése
  "A Schadl-Völner ügyben az ügyészség valamennyi bűncselekménygyanús esetben eljárt, a felelősöket bíróság elé állította, és gondoskodott további büntetőeljárások lefolytatásáról, a hangfelvétel valamennyi ezzel ellentétes állítása egyértelműen és bizonyítottan valótlan volt" - mondta a szóvivő.
 • Új pszichoterápiás központ
  Latorcai Csaba szerint az Egészséges Budapest Programban is hatalmas lépéseket tettek az elmúlt öt évben: 128 milliárd forintot fordítottak a főváros egészségügyi megújítására, ezen felül 100 milliárdot infrastruktúra-fejlesztésre.
 • Orbán Viktor a német kancellárral tárgyal
  A közlemény szerint a kétoldalú tárgyalásokon a júliusban kezdődő, fél éves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.
 • 3300 éves hajómaradvány Izrael partjainál
  A hajó rakományát, az amforákat, vagyis a cserépből készült tárolóedényeket a régészek késő bronzkori, kánaáni kultúrából datálták, vagyis 3300-3400 évesre becsülik.
 • Fiataljaink hannoveri sikere
  A kiemelkedő eredményt elért magyar csapat tagjai, Ivánka Lizanna (8 éves) és Ivánka Laura (13 éves) egy olyan robotikai fejlesztéssel szerepeltek melynek innovatív alapötlete víz alatti kukák telepítése az óceánok aljára annak érdekében, hogy a búvárok össze tudják szedni a felgyülemlett szemetet.
 • Európa-bajnok lányaink
  Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
 • Orbán Viktor a Baden-württembergi kormányfővel tárgyalt
  2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.
 • Magyarjaink Stuttgartban
  A menet eleje 15 óra után néhány perccel megérkezett az MHP Arénához. A vonuláson nagyságrendileg ugyanannyi drukker vett részt, mint múlt szombaton a Svájc elleni nyitófordulós mérkőzés alkalmával Kölnben.
 • EURO-2024 - Németország-Magyarország 2-0
  A németek labdabiztosabbak voltak, ám nekünk több helyzetünk volt. A német csapatnak szerencséje volt, nekünk ezen a meccsen nem.
MTI Hírfelhasználó