Petry Zsolt szeretné átadni tudását
Petry zárásként azt is megemlítette, hogy Dibusz Dénes és Gulácsi Péter személyében jelenleg két olyan jó kapusa van a válogatottnak, akik nemzetközi szinten is az élvonalhoz tudnak tartozni, mögöttük pedig a magyar bajnokságból is kijöhet egy olyan hálóőr, aki képes lehet hasonlóan jó teljesítményre egy válogatott mérkőzésen.
2023. december 21. 11:15

A kiváló kapusedző – hirado.hu

Petry Zsolt, a török élvonalbeli Samsunspor labdarúgócsapatának kapusedzője szélesebb körben szeretné átadni a negyven év alatt felhalmozott tudását, ezt pedig akár Magyarországon is vállalná törökországi megbízatása után.

Az 57 éves szakember az M1 aktuális csatorna megkeresésére csütörtökön felidézte: miután a Hertha BSC megvált tőle 2021-ben, több lehetőség is megfordult a fejében. Szerette volna átadni 40 éves tapasztalatait a profi futball világában, aztán gondolkodott egy kapusiskolán, illetve nagyobb menedzserirodáknak vagy egyesületeknek szeretett volna tehetséges kapusokat felkutatni.
   
Ötletei megvalósítását elhalasztotta a Samsunpor ajánlata miatt, melynél május végéig tart kapusedzői megbízatása. Szerződése lejártával azonban visszatérne elképzeléseihez, szeretne segíteni a tehetséges gyerekeknek és amennyiben lesz rá igény, akkor szélesebb körben is átadná tudását nemcsak a játékosoknak, hanem az edzőkollégáknak is. Erre akár Magyarországon is vállalkozna.
   
"Már korábban is fordultam azzal a magyar kapusedzőképzést irányítókhoz, hogy hogyan tudnám ezt továbbadni. Ezt a feladatot innen kintről, de a Balaton mellől is vállalnám, nincsenek távolságok" - mondta Petry, aki a pályán és a pálya mellett is szívesen mentorálná kollégáit.

A Samsunspor céljairól elmondta, hogy szépen gyűjtögetik a pontjaikat és újoncként a kiesés elkerülése a céljuk.

A törökországi labdarúgással kapcsolatban elárulta, más kultúrával rendelkeznek és nehezebben tudják kontrollálni érzéseiket a pályán történtekkel, illetve a játékvezetői döntésekkel kapcsolatban.

"Sokkal jobban kellene tisztelni a futballnak a játékvezetői részét, és magát a játékvezetői szakmát. Remélem, olyan példát statuálnak ezzel, ami akár itt Törökországban, akár máshol az ilyen és hasonló cselekedetektől eltávolítja a labdarúgást ennyire szenvedélyesen szerető embereket, mert ennek, ebben a formában nincs helye a sportpályán" - utalt Petry Zsolt a múlt heti Ankaragücü-Rizespor meccsen történt eseményekre, ahol előbbi csapat klubelnöke berohant a pályára és megütötte a játékvezetőt, akit többen meg is rugdostak.

A magyar válogatottról elmondta, a csapat évek óta nagyon jó egységet alkot és Marco Rossi szövetségi kapitány vezetése alatt olyan szintre jutott el, hogy a taktikáját nemcsak az ellenfélhez igazítja, hanem több meccsen dominálni is tud.

"Ha megtalálják a fizikai és szellemi egyensúlyt, illetve azt, hogyan tudnak a legjobban felkészülni az Európa-bajnokságra, akkor ebből a csoportból ki lehet tűzni a továbbjutást. Utána pedig a ki-ki meccseken már bármi megtörténhet" - hangsúlyozta, majd hozzátette, a magyar válogatott már a Nemzetek Ligájában és a legutóbbi Eb-n is megmutatta, hogy nagyobb csapatokkal is fel tudja venni a versenyt. Emellett kitért a magyarokat egyedülállóan támogató szurkolókra is, akik plusz erőt adnak a nemzeti együttesnek.

Petry zárásként azt is megemlítette, hogy Dibusz Dénes és Gulácsi Péter személyében jelenleg két olyan jó kapusa van a válogatottnak, akik nemzetközi szinten is az élvonalhoz tudnak tartozni, mögöttük pedig a magyar bajnokságból is kijöhet egy olyan hálóőr, aki képes lehet hasonlóan jó teljesítményre egy válogatott mérkőzésen.
  

MTI
Címkék:
 • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
  Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
 • Kipukkadt Magyar Péter hisztériakeltése
  "A Schadl-Völner ügyben az ügyészség valamennyi bűncselekménygyanús esetben eljárt, a felelősöket bíróság elé állította, és gondoskodott további büntetőeljárások lefolytatásáról, a hangfelvétel valamennyi ezzel ellentétes állítása egyértelműen és bizonyítottan valótlan volt" - mondta a szóvivő.
 • Új pszichoterápiás központ
  Latorcai Csaba szerint az Egészséges Budapest Programban is hatalmas lépéseket tettek az elmúlt öt évben: 128 milliárd forintot fordítottak a főváros egészségügyi megújítására, ezen felül 100 milliárdot infrastruktúra-fejlesztésre.
 • Orbán Viktor a német kancellárral tárgyal
  A közlemény szerint a kétoldalú tárgyalásokon a júliusban kezdődő, fél éves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.
 • 3300 éves hajómaradvány Izrael partjainál
  A hajó rakományát, az amforákat, vagyis a cserépből készült tárolóedényeket a régészek késő bronzkori, kánaáni kultúrából datálták, vagyis 3300-3400 évesre becsülik.
 • Fiataljaink hannoveri sikere
  A kiemelkedő eredményt elért magyar csapat tagjai, Ivánka Lizanna (8 éves) és Ivánka Laura (13 éves) egy olyan robotikai fejlesztéssel szerepeltek melynek innovatív alapötlete víz alatti kukák telepítése az óceánok aljára annak érdekében, hogy a búvárok össze tudják szedni a felgyülemlett szemetet.
 • Európa-bajnok lányaink
  Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
 • Orbán Viktor a Baden-württembergi kormányfővel tárgyalt
  2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.
 • Magyarjaink Stuttgartban
  A menet eleje 15 óra után néhány perccel megérkezett az MHP Arénához. A vonuláson nagyságrendileg ugyanannyi drukker vett részt, mint múlt szombaton a Svájc elleni nyitófordulós mérkőzés alkalmával Kölnben.
 • EURO-2024 - Németország-Magyarország 2-0
  A németek labdabiztosabbak voltak, ám nekünk több helyzetünk volt. A német csapatnak szerencséje volt, nekünk ezen a meccsen nem.
MTI Hírfelhasználó