Kerítés nélkül nem lehetséges a belső biztonság
A politikai szélsőség ismételgette, hogy nem kell kerítés a migránsinvázió ellen, ezeket a felbérelt propagandistákat azonban leleplezte a valóság, mára a korábbi migránspátyolgató politikusok is belátják: kell kerítés a migránsbűnözők ellen.
2023. szeptember 3. 21:32

hirado.hu

Mostanra bebizonyosodott, hogy műszaki határzár nélkül nem lehetséges egy ország belső biztonságának megteremtése és veszélyes emberek bejutásának megakadályozása - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, az utóbbi időkben elhangoztak olyan nyilatkozatok az Európai Unió vezetői részéről, miszerint szükség van kerítésre a határokon, és számos ország bele is kezdett a kerítésépítésbe.
   
Bebizonyosodott ugyanis, hogy a 2015-ben kidolgozott magyar megoldás, a műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet feltartóztatni nagy tömegekben érkező illegális határátlépőket - jelentette ki a főtanácsadó.
   
Bakondi György szólt arról is, hogy a migránsok elkezdték kerülni a szerb-magyar határt, és inkább Románia, valamint Horvátország és Szlovénia felől próbálkoznak.
   
Új jelenségnek nevezte, hogy az embercsempészek nagy csoportokat, 120-180, vagy akár több mint 200 embert "dobnak át" a határon, ahol már szintén várják őket embercsempészek, hogy gyorsan beljebb tudják juttatni őket az országba.
   
Idén eddig több mint 110 ezer hatérsértőt és 760 embercsempészt fogtak el - tette hozzá a főtanácsadó.
   
Bakondi György azzal kapcsolatban, hogy Szerbia északi részén egyre gyakoribb a "fegyverropogás", és már kávézók vendégeire is rátámadtak az embercsempészek, azt mondta, az embercsempészbandák között régóta vannak összetűzések, de eddig inkább külterületen zajlottak az összecsapások, mostanra azonban egyre gyakrabban lakott területen is sor kerül ezekre.
   
Véleménye szerint az embercsempészek meg akarják félemlíteni a lakosságot, hogy ne lépjenek fel ellenük, ne tegyenek bejelentést róluk a rendőrségen.
 

mti
 • A magyar jellem kincse a nemzeti összetartozás
  "Mert ne legyen kétségünk, a kitelepítések mögött is lehet látni az idegen érdeket, a szovjet akaratot" - jelentette ki Potápi Árpád János, hozzátéve: Gustáv Husák korábbi csehszlovák elnök maga beszélt arról Dobos László felvidéki magyar írónak, hogy Sztálin biztatta fel 1945-ben arra, hogy "intézzék el a magyarokat, mondván, van elég vagon".
 • Lánchíd - további bűncselekmények gyanúja is felmerülhet
  A Sunstrike Hungary Kft. a bevételeiből összesen 1 509 716 000 forintot utalt tovább két ügyvédnek, akik egyike vele azonos épületben rendelkezett irodával. 1 343 174 000 forintot 39 alkalommal, jellemzően az átutalás napján vagy azt követő néhány napon belül készpénzben felvettek.
 • A Kereszténydemokata Internacionálé vezetői
  Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. Kiemelte, hogy romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.
 • Sem gender, sem migránsok, sem háború
  A házasság egy férfi és egy nő megszentelt kapcsolata – rögzítette az ősi törvényt Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök, miniszterelnök-helyettes.
 • Seregünk első KC-390-es szállító-repülőgépe
  Az akár 26 tonna hasznos terhet is szállítani képes géptípus magyar változata alkalmas lesz légi utántöltésre, és intenzív ellátásra szoruló betegek/sérültek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is.
 • A Kárpát-medence legcsodálatosabb városa – Videó!
  „Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden nemzetének fővárosának" - hangsúlyozta Latorcai Csaba.
 • Pedofilügyek nyomozása
  Az utóbbi tizennégy év jogalkotói, illetve jogalkalmazói munkájának köszönhetően nyolcszor annyi pedofil elkövetőt sikerült elítélni, mint korábban – mondta Rétvári Bence.
 • Az EP rossz döntést hozott
  Elutasítjuk a kötelező elosztást és elutasítjuk, hogy pénzt kelljen fizetnie Magyarországnak azért, mert nem vesz át migránsokat. Ez a döntés ebben a formában végrehajthatatlan, Európa számára nem jelent segítséget, és a migrációtól szenvedő társadalmak számára sem fog érdemi segítséget jelenteni - mondta Gulyás Gergely.
 • Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke
  Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.
 • Árpád-házi királyok azonosítása
  Kovács Bence, az MKI Archeogenetikai Kutatóközpont tudományos segédmunkatársa elmondta, hogy hétfőn tárták fel Nagycenken a Széchényi Mazóleumban Wurmbrand Franciska kriptáját.
MTI Hírfelhasználó