Kell immár énnékem csak jó ló, hamar agár
Miként Balassi Bálint írta: Kell immár énnékem csak jó ló, hamar agár... Nemzetközi Ló- és Agárversenyt rendeztek a Kincsem Parkban.
2023. szeptember 2. 22:16

Huszárbemutató a Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show-n Budapesten, a Kincsem Parkban 2023. szeptember 2-án. MTI/Kovács Attila

Büszke magyar lovas nemzet vagyunk - mondta a honvédelmi miniszter a Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show rendezvénysorozaton szombaton Budapesten, a Kincsem Parkban, ahol a tárcavezető átadta a Kincsem-díjat és egyúttal megkoszorúzta a híres magyar versenyló szobrát.

A nagysikerű atlétikai világbajnokság után ismét Budapestre figyel a világ, sikerült visszahelyezni a lóversenyvilág nemzetközi térképére Magyarországot - hangsúlyozta a tárcavezető.
   
Nagyon sok év után igazi angol nyerő ascoti és goodwoodi lovak és lótulajdonosok látogattak el hazánkba és versenyeztek a magyar lovak ellen. Emellett a lóversenysport Messije, Frankie Dettori a világ legismertebb zsokéja is hat futamban lovagolt szombaton, kétszer nyert is, ő kapta idén a Kincsem- és az Imperial-díjat - mondta a honvédelmi miniszter.
   
"Nagy sikere ez a magyaroknak, a Széchenyi Istvánhoz visszavezethető gyökerekkel rendelkező magyar lóversenysportnak, amely ezzel nagy lépést tett annak irányába, hogy ismét a nemzetközi világporondon szerepeljen" - hangoztatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
   
A vasárnapig tartó eseményen a lovassportok mellett a honvédség legmodernebb harci eszközeit is megtekinthetik az érdeklődők, köztük a Leopard 2-es harckocsit, a Gidrán páncélautót és a PzH 2000-es önjáró löveget vagy a vadonatúj LYNX aKF41 gyalogsági harcjárművet.
   
A háromnapos programban pénteken az agárversenyé volt a főszerep, szombaton és vasárnap a lovassporté. A program része a fiataloknak első alkalommal megtartott Nagy Lovas Szakágválasztó is, ami alatt bárki tájékozódhat a különböző lovassportokról és a hazai lovaglási lehetőségekről.

MTI
Címkék:
 • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
  Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
 • Kipukkadt Magyar Péter hisztériakeltése
  "A Schadl-Völner ügyben az ügyészség valamennyi bűncselekménygyanús esetben eljárt, a felelősöket bíróság elé állította, és gondoskodott további büntetőeljárások lefolytatásáról, a hangfelvétel valamennyi ezzel ellentétes állítása egyértelműen és bizonyítottan valótlan volt" - mondta a szóvivő.
 • Új pszichoterápiás központ
  Latorcai Csaba szerint az Egészséges Budapest Programban is hatalmas lépéseket tettek az elmúlt öt évben: 128 milliárd forintot fordítottak a főváros egészségügyi megújítására, ezen felül 100 milliárdot infrastruktúra-fejlesztésre.
 • Orbán Viktor a német kancellárral tárgyal
  A közlemény szerint a kétoldalú tárgyalásokon a júliusban kezdődő, fél éves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.
 • 3300 éves hajómaradvány Izrael partjainál
  A hajó rakományát, az amforákat, vagyis a cserépből készült tárolóedényeket a régészek késő bronzkori, kánaáni kultúrából datálták, vagyis 3300-3400 évesre becsülik.
 • Fiataljaink hannoveri sikere
  A kiemelkedő eredményt elért magyar csapat tagjai, Ivánka Lizanna (8 éves) és Ivánka Laura (13 éves) egy olyan robotikai fejlesztéssel szerepeltek melynek innovatív alapötlete víz alatti kukák telepítése az óceánok aljára annak érdekében, hogy a búvárok össze tudják szedni a felgyülemlett szemetet.
 • Európa-bajnok lányaink
  Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
 • Orbán Viktor a Baden-württembergi kormányfővel tárgyalt
  2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.
 • Magyarjaink Stuttgartban
  A menet eleje 15 óra után néhány perccel megérkezett az MHP Arénához. A vonuláson nagyságrendileg ugyanannyi drukker vett részt, mint múlt szombaton a Svájc elleni nyitófordulós mérkőzés alkalmával Kölnben.
 • EURO-2024 - Németország-Magyarország 2-0
  A németek labdabiztosabbak voltak, ám nekünk több helyzetünk volt. A német csapatnak szerencséje volt, nekünk ezen a meccsen nem.
MTI Hírfelhasználó