Egységes európai jobbközép kell
"Senki sem mondhatja, hogy nem tetszik neki Le Pen, nem szimpatikusak neki az osztrákok, nem preferálja a németeket, a flamandokat, a hollandokat, románokat. Demokráciában vagyunk, megvárjuk az olaszok és egész Európa lakosainak szavazatát" - hangsúlyozta Salvini.
2023. augusztus 9. 21:23

Salvini – youtube

A jobbközép egysége az egyetlen lehetőség arra, hogy Európában változás következzen be, és eltávolítsuk az örökösen vezető szerepben lévő szocialistákat - jelentette ki szerdán Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga vezetője a RAI1 közszolgálati rádióban.

Ő ennek az egységes európai jobbközépnek a kialakításán dolgozik - tette hozzá.
   
"Az olaszok az egységes jobbközépre szavaztak a tavalyi parlamenti választásokon, és a felmérések azt mutatják, hogy továbbra is a jobbközép egységét támogatják. A jobbközép egységén dolgozom Európában is, mégpedig úgy, hogy ne legyen kizárva senki" - hangoztatta.
   
"Senki sem mondhatja, hogy nem tetszik neki Le Pen, nem szimpatikusak neki az osztrákok, nem preferálja a németeket, a flamandokat, a hollandokat, románokat. Demokráciában vagyunk, megvárjuk az olaszok és egész Európa lakosainak szavazatát" - hangsúlyozta a Liga vezetője.
   
Salvini ezzel a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt politikusainak azon kijelentéseire reagált, amelyekben kizárták, hogy a jövőre esedékes európai parlamenti (EP-) választásokon az olasz kormánypártok közös formációban induljanak, vagyis a Hajrá Olaszország a Salvini által vezetett Ligával és a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérekkel (FdI).
   
Giorgio Mule, az FI egyik európai parlamenti képviselője azt hangoztatta, hogy az Európai Néppártnak (EPP) - amelyben a Hajrá Olaszország is benne van - távolságot kell tartania még az FI olaszországi szövetségeseitől is.
   

Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke, a római kormány másik miniszterelnök-helyettese elképzelhetetlennek nevezte, hogy pártja az Alternatíva Németországért (Afd) nevű párttal vagy a Marine Le Pen nevével fémjelzett francia Nemzeti Tömörüléssel bármilyen megállapodásra jusson a 2024-es európai választásokkal kapcsolatban.
   
"Én nem mondok nemet semmilyen szövetségre semmilyen jobbközép politikai mozgalommal, és remélem, hogy a többiek is ugyanígy tesznek majd" - mondta Matteo Salvini.

MTI
Címkék:
 • A magyar jellem kincse a nemzeti összetartozás
  "Mert ne legyen kétségünk, a kitelepítések mögött is lehet látni az idegen érdeket, a szovjet akaratot" - jelentette ki Potápi Árpád János, hozzátéve: Gustáv Husák korábbi csehszlovák elnök maga beszélt arról Dobos László felvidéki magyar írónak, hogy Sztálin biztatta fel 1945-ben arra, hogy "intézzék el a magyarokat, mondván, van elég vagon".
 • Lánchíd - további bűncselekmények gyanúja is felmerülhet
  A Sunstrike Hungary Kft. a bevételeiből összesen 1 509 716 000 forintot utalt tovább két ügyvédnek, akik egyike vele azonos épületben rendelkezett irodával. 1 343 174 000 forintot 39 alkalommal, jellemzően az átutalás napján vagy azt követő néhány napon belül készpénzben felvettek.
 • A Kereszténydemokata Internacionálé vezetői
  Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. Kiemelte, hogy romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.
 • Sem gender, sem migránsok, sem háború
  A házasság egy férfi és egy nő megszentelt kapcsolata – rögzítette az ősi törvényt Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök, miniszterelnök-helyettes.
 • Seregünk első KC-390-es szállító-repülőgépe
  Az akár 26 tonna hasznos terhet is szállítani képes géptípus magyar változata alkalmas lesz légi utántöltésre, és intenzív ellátásra szoruló betegek/sérültek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is.
 • A Kárpát-medence legcsodálatosabb városa – Videó!
  „Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden nemzetének fővárosának" - hangsúlyozta Latorcai Csaba.
 • Pedofilügyek nyomozása
  Az utóbbi tizennégy év jogalkotói, illetve jogalkalmazói munkájának köszönhetően nyolcszor annyi pedofil elkövetőt sikerült elítélni, mint korábban – mondta Rétvári Bence.
 • Az EP rossz döntést hozott
  Elutasítjuk a kötelező elosztást és elutasítjuk, hogy pénzt kelljen fizetnie Magyarországnak azért, mert nem vesz át migránsokat. Ez a döntés ebben a formában végrehajthatatlan, Európa számára nem jelent segítséget, és a migrációtól szenvedő társadalmak számára sem fog érdemi segítséget jelenteni - mondta Gulyás Gergely.
 • Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke
  Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.
 • Árpád-házi királyok azonosítása
  Kovács Bence, az MKI Archeogenetikai Kutatóközpont tudományos segédmunkatársa elmondta, hogy hétfőn tárták fel Nagycenken a Széchényi Mazóleumban Wurmbrand Franciska kriptáját.
MTI Hírfelhasználó