A Biden-adminisztráció árnyékháborúja
Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek írta egy amerikai szenátor.
2023. augusztus 8. 06:34

James David Vance – mandiner

J. D. Vance, Ohió állam republikánus szenátora reagált Gladden Pappin Newsweekben megjelent véleménycikkére. A szenátor arról írt, hogy a Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen. Pappin többek között hangsúlyozta, hogy „a Biden-kormányzat nem véletlenül összpontosít Magyarországra. Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek.”

Erre Vance úgy reagált Twitter-oldalán, hogy „Magyarország értékes amerikai szövetséges, és élénk demokrácia. A Biden-adminisztráció árnyékháborújának egy szuverén nemzet ellen véget kell vetni” – hangsúlyozta a szenátor. 

 

A Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen

Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében.

null

Pappin Gladden – mandiner

Newsweek:

„Évente 40 országból több millióan látogatnak el az Egyesült Államokba a vízummentességi program keretében. E hónaptól kezdve azonban a Biden-kormányzat szigorítja az egyik konzervatív ország – Magyarország – állampolgárainak vízummentességi rendszerhez való hozzáférését. Miközben az Egyesült Államok déli határa romokban hever, a magyar állampolgároknak minden alkalommal, amikor az Egyesült Államokba akarnak jönni, újra kell majd kérelmezniük az egyszer használatos belépést.

Egy épeszű világban azt feltételezhetnénk, hogy Magyarország feketelistára kerülése az amerikai biztonság iránti mély aggodalmat tükrözi. A Biden-kormányzat bizonyára csak valamilyen azonosítható kockázat miatt korlátozná a Magyarországról történő beutazást. De az amerikai adatok szerint 2018-ig az egymillió külföldön élő magyar közül, akik az elmúlt években állampolgárságot szereztek – a Biden-kormányzat aggodalmának feltételezett tárgyai –, csak 65-en léptek be illegálisan az Egyesült Államokba a vízummentességi programon keresztül.

Logos - Image Gallery

newsweek

A Biden-kormányzat nem véletlenül összpontosít Magyarországra. Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek.”

mandiner.hu
Címkék:
 • A magyar jellem kincse a nemzeti összetartozás
  "Mert ne legyen kétségünk, a kitelepítések mögött is lehet látni az idegen érdeket, a szovjet akaratot" - jelentette ki Potápi Árpád János, hozzátéve: Gustáv Husák korábbi csehszlovák elnök maga beszélt arról Dobos László felvidéki magyar írónak, hogy Sztálin biztatta fel 1945-ben arra, hogy "intézzék el a magyarokat, mondván, van elég vagon".
 • Lánchíd - további bűncselekmények gyanúja is felmerülhet
  A Sunstrike Hungary Kft. a bevételeiből összesen 1 509 716 000 forintot utalt tovább két ügyvédnek, akik egyike vele azonos épületben rendelkezett irodával. 1 343 174 000 forintot 39 alkalommal, jellemzően az átutalás napján vagy azt követő néhány napon belül készpénzben felvettek.
 • A Kereszténydemokata Internacionálé vezetői
  Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. Kiemelte, hogy romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.
 • Sem gender, sem migránsok, sem háború
  A házasság egy férfi és egy nő megszentelt kapcsolata – rögzítette az ősi törvényt Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök, miniszterelnök-helyettes.
 • Seregünk első KC-390-es szállító-repülőgépe
  Az akár 26 tonna hasznos terhet is szállítani képes géptípus magyar változata alkalmas lesz légi utántöltésre, és intenzív ellátásra szoruló betegek/sérültek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is.
 • A Kárpát-medence legcsodálatosabb városa – Videó!
  „Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden nemzetének fővárosának" - hangsúlyozta Latorcai Csaba.
 • Pedofilügyek nyomozása
  Az utóbbi tizennégy év jogalkotói, illetve jogalkalmazói munkájának köszönhetően nyolcszor annyi pedofil elkövetőt sikerült elítélni, mint korábban – mondta Rétvári Bence.
 • Az EP rossz döntést hozott
  Elutasítjuk a kötelező elosztást és elutasítjuk, hogy pénzt kelljen fizetnie Magyarországnak azért, mert nem vesz át migránsokat. Ez a döntés ebben a formában végrehajthatatlan, Európa számára nem jelent segítséget, és a migrációtól szenvedő társadalmak számára sem fog érdemi segítséget jelenteni - mondta Gulyás Gergely.
 • Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke
  Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.
 • Árpád-házi királyok azonosítása
  Kovács Bence, az MKI Archeogenetikai Kutatóközpont tudományos segédmunkatársa elmondta, hogy hétfőn tárták fel Nagycenken a Széchényi Mazóleumban Wurmbrand Franciska kriptáját.
MTI Hírfelhasználó