Labdarúgó NB I - Loncar-duplával debreceni győzelem
Az örmény Alashkert Jereván elleni Konferencia-liga-selejtező csütörtöki visszavágójára készülő DVSC az előző idény végét is figyelembe véve immár hét találkozó óta veretlen a bajnokságban.
Utoljára frissítve: 2023. július 31. 22:35
2023. július 31. 21:00

A debreceni Stefan Loncar második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. július 31-én. A Debrecen 3-1-re győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

Az előző idényben bronzérmes, házigazda Debrecen a montenegrói Stefan Loncar duplájának is köszönhetően kétgólos győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának hétfő esti mérkőzésén.

Az örmény Alashkert Jereván elleni Konferencia-liga-selejtező csütörtöki visszavágójára készülő DVSC az előző idény végét is figyelembe véve immár hét találkozó óta veretlen a bajnokságban.

NB I, 1. forduló:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (1-1)
-------------------------------------------
Nagyerdei Stadion, 4844 néző, v.: Káprály

    gólszerzők: Loncar (33., 54.), Do. Babunszki (92.), illetve Drazic (27.)

    sárga lap: Lagator (64.), illetve Lukic (23.), Brtan (29.)

    DVSC:
    -----
Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Manrique - Loncar (Ojediran, 93.), Romancsuk - Bódi (Kiziridisz, 78.), Oliveira (Szécsi, 70.), Vajda B. (Dzsudzsák, 70.) - Bárány (Do. Babunszki, 78.)

    Mezőkövesd:
    -----------
Piscitelli - Kállai, Lukic, Pillár, Filip - Brtan, Illés (Cseke, 75.), Vajda S. - Da. Babunszki (Hudák, 75.), Drazic, Prudnyikov (Cseri, 59.)

A mérkőzés elején a hazaiak vállalták a labdabirtoklás kellemes terhét, a vendégek a védekezésre fókuszáltak. A Debrecen kereste a rést ellenfele védelmén, a mezőkövesdiek pedig várták a kontrázás lehetőségét, de miután egyik csapat terve sem vált be, egy ideig nem láthattak helyzetet a nézők. A félidő derekán aztán megélénkült a találkozó, a kövesdiek némileg váratlanul megszerezték a vezetést, de nem örülhettek sokáig, mert néhány perc múlva Loncar mintegy 25 méterről parádés lövéssel Piscitelli kapujába ragasztotta a labdát. Az első félidő hajrája a házigazdáké volt, de több gól már nem esett.
A szünet után ott folytatták a felek, ahol az első játékrészben abbahagyták, leginkább a vendégek térfelén folyt a játék, és a debreceni nyomásnak hamarosan meg is lett az eredménye: Loncar második, ezúttal fejjel szerzett góljával átvették a vezetést a hazaiak. A vendégek megpróbáltak kijönni a szorításból, de a támadásaik pontatlanok, erőtlenek voltak, a Debrecen pedig továbbra is veszélyesen játszott, kapufát is rúgott. Az utolsó negyedórára cserékkel frissített Kuttor Attila vezetőedző, de ez sem használt, a DVSC magabiztosan őrizte előnyét, sőt a végén még egyszer betatált és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.  

A forduló gólja Debrecenben esett

A Konferencia-liga-selejtezőben a múlt csütörtökön idegenben a DVSC megverte az örmény Alashkert együttesét egy-nullra, most az itthoni visszavágó előtt állnak. Így Dzsudzsák Balázst pihentetésként nem tette a kezdőbe a a debreceni csapat mestere. 

A kövesdiek egy lepattanó labda után szereztek vezetést, majd alig hat perc múlva a Loki egy fordulásból eleresztett bombával egyenlített.

Sztefan Drazsics a 27. percben volt eredményes, a 33. percben Stefan Loncar szépségdíjas gólt szerzett.

Így egy-eggyel végződött a félidő.

A második félidő elején Loncar góljával fordított a DVSC, átvéve a vezetést.

A mezőkövesdi Nyikolaj Prudnyikov (b) és a debreceni Christian Manrique a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen.

A 69. percben lépett pályára Dzsudzsák Balázs – nagy tapsot aratva a 4844 nézőtől.

A Debrecen a hosszabításban lezárta a mérkőzést: 3:1.

MTI; Gondola
Címkék:
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó