Végre magyar edzője van a Fradinak!
A Groupamában elszenvedett múlt heti súlyos vereségnek egyetlen jó következménye azért lett: végre magyar edzője van a Fradinak. Máté Csaba kiemelkedő tudású, nagy tapasztalatú szakember. Kluboktól függetlenül a teljes magyar futballvilág szurkol neki.
Utoljára frissítve: 2023. július 26. 16:11
2023. július 26. 15:52

Máté Csaba megbízott vezetőedző a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának az ír Shamrock Rovers FC elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. július 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Máté Csaba vezetőedző nem kívánt olyan eredményt mondani, amivel elégedett lenne csütörtökön a Shamrock Rovers ellen a Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első, hazai felvonásán, kizárólag azt nevezte fontosnak, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata sikerrel vegye a párharc két mérkőzését.

„Természetesen győzni akarunk, de tiszteletlenség lenne most olyan eredményt mondani, amivel elégedettek lennénk, mivel múlt héten mélyre löktük magunkat" - jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az 53 éves szakember. "Most az a legfontosabb, hogy a következő két meccset sikerrel vegyük".
   
Máté Csaba a párharc nehézségét abban látja, hogy amíg a Ferencvárosnál teljesen átalakult az együttes, addig az íreknél nyolc-kilenc játékos ugyanaz lesz a kezdőcsapatban, mint egy éve, azaz összeszokott társaságról van szó. Tavaly az Európa-liga csoportkörébe jutásért rendezett párharcban 4-1-es összesítéssel ment tovább a magyar bajnok.
   
"Nem szabad azt gondolni, hogy hasonlóan folyik le a mostani párharc, mint az egy évvel ezelőtti. Más jellegű meccsre számítok, mert nyilvánvalóan ők is kielemezték annak a párharcnak a tanulságait" - mondta a Sztanyiszlav Csercseszovot váltó tréner. Szerinte az elmúlt évek alapján van annyi hitele a gárdának, hogy a közönség mellette áll majd, de hozzátette, a szurkolókat ki is kell szolgálni.
   
Máté Csaba arról is beszélt, feladatának legnagyobb része az volt, hogy a játékosok kilábaljanak a sokkból, amit a feröeri KÍ Klaksvíktól elszenvedett hazai vereség, és így a Bajnokok Ligája-búcsú okozott. Elárulta, érezni lehetett, hogy a futballisták feszültek, de megjegyezte, most már kezdenek jó irányba haladni.
   
"Nagyon hosszú távra nem kell tervezni. Meg kell nyerni a meccseket, akkor van esély túlélni" - fogalmazott saját jövőjével kapcsolatban Máté Csaba, aki nem először vette át az FTC irányítását, legutóbb másfél éve volt erre példa, amikor Peter Stögert menesztették.
   
Máté a párharc kapcsán megemlítette, hogy a jobboldali védő poszt problémás, mert Botka Endre megsérült, míg Henry Wingo már régebb óta nem bevethető.

Szintén kiemelte, hogy a Konferencia-ligában már nincs "védőháló", azaz egy újabb kiesés a tényleges búcsút jelentené a nemzetközi porondtól, ilyen szituációra pedig nem volt példa az elmúlt évek selejtezői során.

 

A Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának játékosai az ír Shamrock Rovers FC elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti edzésen a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. július 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt
   
Dibusz Dénes csapatkapitány az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, mindenkit nagyon megviselt a múlt szerdai vereség, amely "egyértelműen óriási kudarc volt", ezen pedig nem tudja túltenni magát az ember egy-két nap alatt.

Dibusz Dénes kapus a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának az ír Shamrock Rovers FC elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a népligeti FTC-MVM Sportközpontban.
   
"Vasárnapig érezhető volt, hogy nagyon görcsös mindenki. Nagyon akaró, de a ritmust nem találó játékosok voltak a pályán. Három-négy nap után azt éreztem, hogy előre tudtunk lépni, az elmúlt egy-két nap pedig már úgy telt, ahogy annak kellett. Nagy javulást érzékeltem, előremutató, hogy jövünk ki ebből a gödörből" - mondta a magyar válogatott kapus.
   
Dibusz kijelentette, Máté Csaba többször volt már hasonló helyzetben, így nem volt nehéz ráhangolódni az ő elképzeléseire.
   
"Az a dolgunk, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. Holnap remélhetőleg már teljesen más arcunkat fogjuk mutatni, megfelelő küzdőszellemmel, elánnal vetjük magunkat a küzdelembe" - mondta a 32 éves kapus.
   
A 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti, az írországi visszavágót jövő csütörtökön 21 óráról rendezik. A párharc győztesére a máltai Hamrun Spartans és a georgiai Dinamo Tbiliszi továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában.

MTI
Címkék:
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó