Az EU-szélsőség migránsgettót erőltetne hazánkra
A magyargyűlülö brüsszeli szélsőség szerint az EU-ba érkező migránsok közel harmadának, 28,3 százalékának a kérelmét Magyarországnak kellene elbírálnia. Ezzel szemben Németország mindössze a kérelmek 1,4 százalékáért lenne felelős, Franciaország 2 százalékért, Svédország pedig 0,2 százalékért.
2023. július 8. 12:52

A korrupt, hungarofób európai uniós vezetőség az általuk behívott migránsokat a magyar adófizetőkre terhelné: a magyar családapák a migránsok eltartásáért: etetéséért és szórakoztatásáért lennének kénytelenek dolgozni, a megsokasodó bűnözés a törvénytisztelő magyar embereket sújtaná  – Kép: magyarnemzet.hu

Brüsszel kötelező betelepítési kvótákról szóló javaslata azt is tartalmazza, hogy az EU legnagyobb migránsgettóját Magyarországon állíttatnák fel - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára az MTI-nek szombaton.

Hozzátette, a brüsszeli tervek szerint az EU-ba érkező migránsok közel harmadának, 28,3 százalékának a kérelmét Magyarországnak kellene elbírálnia. Ezzel szemben Németország mindössze a kérelmek 1,4 százalékáért lenne felelős, Franciaország 2 százalékért, Svédország pedig 0,2 százalékért.
   
Közölte, a brüsszeli tervek szerint ehhez állandó jelleggel fenn kellene tartani a 11 320 bevándorlási kérelem egyidejű elbírálására alkalmas apparátust is. Ez összességében több tízezer illegális bevándorló állandó jelenlétét jelentené.
   
Elmondta, a kiugróan magas magyar arány minden bizonnyal annak tudható be, hogy Magyarország betartja az EU-s előírásokat, megvédi a határait, és szabályosan rögzít minden illegális határátlépési kísérletet.
   
"Ezzel szemben máshol olyan lyukas a határ, mint egy szita, így az adatok is csak töredékesen jutnak el az EU-s rendszerekbe. Tulajdonképpen azért tennének Magyarországra aránytalanul nagy terhet, mert szabályosan járt el. Akik sumákoltak vagy nem voltak képesek betartani az előírásokat, azok a jövőben jobban járnának" - fejtette ki Rétvári Bence.
   
Aláhúzta: "sem a kötelező kvótákat, sem a fenyegető büntetéseket, sem a migránstáborok kialakítását nem tudjuk elfogadni."
   
Az államtitkár szerint Brüsszel visszaél a hatalmával és mindenáron bevándorlóországgá akar tenni minden országot Európában. A 2016-os népszavazáson a résztvevők 98 százaléka, 3,3 millió ember mondott nemet a kötelező kvótákra - emlékeztetett.
   
Elmondta azt is, hogy Magyarország és Lengyelország nemmel szavazott, több ország pedig tartózkodott a Belügyi Tanácsban a kötelező kvótákról szóló szavazásnál. Bár korábban döntés született arról, hogy a migráció kérdésében csak konszenzusos döntés születhet, Brüsszel mégis puccsszerűen, minősített többséggel erőltette át a javaslatot. Ezzel saját korábbi szabályaival ment szembe.
   
Közölte, "nem engedjük át az EU-nak a döntést arról, hogy kiket fogadunk be a hazánkba és kiket nem. Erről csak a magyar emberek dönthetnek, brüsszeli bürokraták nem".
   
Rétvári Bence kifejtette, a magyar szabályok egyértelműek: ha valaki Magyarországra akar jönni, annak a nagykövetségen kell benyújtania a kérelmét, és ha ott pozitívan bírálják el, akkor beléphet az ország területére.
   
"A mi célunk az, hogy Európán kívül tartsuk az illegális migránsokat, és a kérelmüket még azelőtt bírálják el, hogy belépnének az Unió területére. Aki már az EU területén van, azt szinte lehetetlen kitoloncolni" - tette hozzá.
   
Az államtikár szerint "elég abból, hogy az EU nem járul hozzá a külső határok védelmének költségeihez, de a migránsok be nem fogadása esetén büntetésekkel fenyeget, mellette pedig migránstáborok és óriási migárciós hivatalok felállítását írná elő".
   
Leszögezte: "Mi nem szervezni, hanem megállítani akarjuk az illegális migrációt. Az EU-nak pedig nem erőszakosan parancsolgatnia kell a tagállamoknak, hanem tiszteletben tartani a tagállamok döntését".

MTI
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó