Újabb brüsszeli „zsarolójelentés"
Ez a jelentés egy háborús zsarolás, s az az oka, hogy az EU számára fogy az idő, jövőre európai parlamenti választások lesznek, új bizottság alakul, és "még előtte szeretnének egyet szorítani Magyarországon. Igyekezniük kell, mert Magyarországot és a kormányfőt kemény fából faragták" - mondta Kovács Attila.
2023. július 5. 17:21

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója sajtótájékoztatót tart A jogállamiság helyzete újra az Európai Bizottság asztalán címmel a szervezet székházában 2023. július 5-én. MTI/Kovács Tamás

Az újabb brüsszeli "zsarolójelentés" célja háborúba sodorni Magyarországot - erről beszélt Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján szerdán.

Elmondta: az Európai Bizottság (EB) szerdán nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentése az unió általános helyzete mellett az egyes tagállamokkal is foglalkozik, ezen belül 45 oldalon 4 fejezet tárgyalja a magyar helyzetet. A bírósági rendszer átalakításával, a korrupció elleni intézkedésekkel, valamint a fékek és ellensúlyok kérdésével foglalkozó fejezetek előrelépést jeleznek, vagy legalábbis megértőek a magyar törekvésekkel. Ugyanakkor a magyarországi média helyzetét kritikusan tárgyalja a jelentés.
   
"Úgy látszik, nem tudnak kilépni abból a keretből, hogy szerintük csak az független, objektív, ami liberális" - jegyezte meg Kovács Attila.
   
Ez a jelentés egy háborús zsarolás, s az az oka, hogy az EU számára fogy az idő, jövőre európai parlamenti választások lesznek, új bizottság alakul, és "még előtte szeretnének egyet szorítani Magyarországon. Igyekezniük kell, mert Magyarországot és a kormányfőt kemény fából faragták" - mondta az igazgató.
   
A következő évben azonban az uniós és egyesült államokbeli választások lehetőséget is jelentenek a brüsszeli korrupció visszaszorítására, a "brüsszeli mocsár lecsapolására" és a békére - fogalmazott Kovács Attila.
    Az igazgató azt mondta: hasonló, nyomást gyakorló jelentések születtek már az EU-ban, főként a parlamentben, a bizottságban azonban most először fogalmaztak meg ilyet.
   
Az uniós zsarolásnak több szintje van. Korábban volt már a politikai, ideológiai nézetkülönbségek, a nemzeti érdekek képviselete miatt, azután volt pénzügyi zsarolás, amikor a Magyarországnak járó forrásokat nem adták oda, most már háborús zsarolást alkalmaz Brüsszel Magyarországgal szemben. Ennek célja, hogy megbüntessék az országot békepárti álláspontja miatt, és "belezsarolják a háborúba" - hangoztatta Kovács Attila.
   
"Brüsszelben Patyomkin-demokrácia van": megkérdezik az embereket, de figyelmen kívül hagyják a véleményüket, ellentétben Magyarországgal, ahol a kormány az emberek álláspontjával összhangban nemet mondott a migrációra. Miközben Franciaországban az utcai zavargások azt mutatják, hogy megrendült az államrend, megbukott a multikulturalizmus Nyugat-Európában, addig a migránsok kötelező szétosztása még mindig napirenden van. Ezt a "Soros-klán" új vezetője néhány hét alatt elintézte - jelentette ki az igazgató.
   
Hozzátette: Kunhalmi Ágnes szocialista politikus 2015-ben arról beszélt, hogy a migráció álprobléma, Bauer Tamás korábbi SZDSZ-es politikus nemrég azt mondta, hogy a francia modell példa Magyarország számára. Az amerikai BLM-mozgalom, progresszív ideológia betette a lábát Nyugat-Európába, hasonló folyamatok zajlanak Franciaországban, aki pedig az unió migrációs politikáját helyesli, az a mostani francia állapotokat idézheti elő.
   
A több mint 500 napja Magyarország szomszédságában zajló háború kapcsán Kovács Attila azt hangsúlyozta, hogy az unió szankciós politikája hatástalan, a háború folytatódik, csak azt érték el vele, hogy nő az infláció, emelkednek az európai polgárok megélhetési költségei. Közben az EU még kér pénzt az uniós polgároktól a háború folytatására - Ukrajna megsegítése címén -, a migrációra és a brüsszeli bürokraták fizetésemelésre. S ha valaki megkérdezi, hol a pénz, akkor "zsarolójelentés" a válasz - jelentette ki Kovács Attila.
   
Az igazgató azt mondta, hogy a korrupció két szálon is zajlik: Brüsszelben és a magyar ellenzék, a "dollárbaloldal" köreiben.
   
Miközben a "korrupció a brüsszeli hétköznapi élet velejárója, tartják a markukat az európai adófizetők pénzéért" - jegyezte meg Kovács Attila.
   
Magyarországon pedig egy titkosszolgálati jelentés szerint egy párbeszédes politikus félmilliárd forintot fizetett Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának.
   
"Itt valami suskus van", illegális külföldi kampányfinanszírozás, pénzmosás - vélekedett az európai uniós kutatási igazgató a budapesti sajtótájékoztatóján.
   
Az Alapjogokért Központ az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a legújabb brüsszeli "zsarolójelentés" folytatja a hazugságok már megszokott áradatát Magyarországgal szemben. A jogállamisági eljárás régóta nem jogi természetű vita, a brüsszeli intézmények által megfogalmazott kritikák teljesen alaptalanok - fűzték hozzá.
   
Úgy fogalmaztak: annak ellenére, hogy Magyarország Brüsszel valamennyi követelését teljesítette, ma a "Soros-birodalom európai helytartói" akarnak kioktatni demokráciából.
   
A közlemény Magyarország megbüntetését és háborúba kényszerítését nevezte a jelentés céljának.
   
Megfogalmazásuk szerint a "dollárbaloldal" is követi "a nyílt társadalom világítótornyát".
   
Az Alapjogokért Központ arról is írt, hogy csődbe vitték az EU-t: 100 milliárd euró (mintegy 37 900 milliárd forint) "hiányzik a kasszából", és most az európai adófizetőkkel kívánják megfizettetni a háború folytatásának az árát. Közben a magyar kormányt arra akarják kötelezni, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést, amihez "a politikai korrupcióval érintett" magyarországi baloldal "dollárokért cserébe örömmel asszisztál" - tették hozzá.
   
Leszögezték, hogy Magyarország nemet mond az illegális bevándorlásra, a háborúra és a genderre, és "ezen semmilyen zsarolójelentés nem fog változtatni".
   
A közleményben úgy vélekedtek: a 2024-es európai parlamenti választásokon "Európa lehetőséget kap arra, hogy a politikai korrupció Brüsszel nevű mocsarát lecsapolja".
 

MTI
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó