Nemet mondani a migrációra, a genderre, a háborúra
"Mindannyian támadás alatt állunk, Európában éppúgy, mint Amerikában (...), a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki" - mondta Orbán Viktor kormányfő, hozzátéve, hogy "a vírus nem kiszökött, hanem kitenyésztették, szaporítják, és terjesztik az egész világon."
Utoljára frissítve: 2023. május 4. 12:04
2023. május 4. 11:33

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd

„Progresszív liberális laboratóriumokban" kifejlesztett vírustámadás alatt áll a nyugati világ, de Magyarországon megvan az ellenszer: nemet kell mondani a migrációra, a genderre és a háborúra - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által Együtt erő vagyunk! címmel megrendezett kétnapos esemény nyitónapján mondott beszédében a "szabad világ védelmezőiként" köszöntötte a konferencia résztvevőit, és azt mondta, hogy Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták - jelentette ki.
   
"Mi vagyunk a bizonyíték: csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot" - fogalmazott, hozzátéve, a magyar sikertörténet azóta is tart.

Kifejtette: bár a magyar siker fényes volt 2010-ben, ez 2015-ig senkit sem érdekelt, a magyar kísérlet világhírnevét valójában Soros Györgynek köszönhetik.
   
Ha Soros György "nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg a programját, hogy illegális bevándorlók millióit akarja a zsoldjában álló NGO-k segítségével Európába telepíteni, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címoldalára" - mondta Orbán Viktor. Egyúttal emlékeztetett: amikor elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az Európa szívébe vezető embercsempész-útvonalat, akkor "beleütköztek Magyarországba". "Mi megálljt parancsoltunk, felvettük a kesztyűt, védekeztünk, kerítést építettünk, és megvédtük a hazánkat" - hangsúlyozta.
   
Ugyanakkor - folytatta -, rájött, hogy csak akkor tudják megvédeni az országot, ha a szellemi, ideológiai csatákat is vállalják, ugyanis "a migráció fontos része a liberális progresszívek filozófiájának".
   
Úgy értékelt: a nemzet a Nyugat nagy találmánya, a "szabad világ szíve közepe", de a szabad világ minden nemzete támadás alatt áll.
   
"Mindannyian támadás alatt állunk, Európában éppúgy, mint Amerikában (...), a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki" - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy "a vírus nem kiszökött, hanem kitenyésztették, szaporítják, és terjesztik az egész világon".
   
Hangsúlyozta: nemzet a nyugati világ Achilles-sarka is egyben, és ha a nemzetek szétbomlanak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, a Nyugat elbukik. A haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok, csak földönfutók, ide-odatelepítettek, a globális elit játékszerei - figyelmeztetett.

Rámutatott, hogy ez a támadás sikeres. "Nem áll jól a Nyugat szénája a civilizációk versenyében", és az a legrosszabb, hogy "ezért csak magunkat okolhatjuk" - mondta a kormányfő.

Jelezve: az illegális migráció lényege a nemzeti közösség lerombolása.
   
Ugyanez a célja a woke mozgalomnak és a genderpropagandának is - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki ezeket a kommunizmushoz és a marxizmushoz hasonlította, mondván, ezen ideológiák hatalmi bázisa is az, hogy mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között.
   
Orbán Viktor a nyugati nemzeteket veszélyeztető harmadik vírusvariánsként a progresszív külpolitikát nevezte meg, amely "mindig háborúba sodor bennünket". A színes forradalmak a szabadság jelmondatával indultak, liberális, progresszív átneveléssel, emberjobbítással folytatódtak, majd káosz és magára hagyott országok miatti szégyen maradt utánuk - fogalmazott.
   
Orbán Viktor úgy értékelt: ha Donald Trump vezetné Amerikát, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát. "Térjen vissza, elnök úr, és tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét!" - hangoztatta.
   
Kijelentette, a progresszívek mindig birodalmi politikát folytatnak, diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, elvárják, valljanak színt: támogatják-e a migrációt, a genderpropagandát, a családok relativizálását, a gyermekek szexualizálását. Aki nem hajlandó erre, az ellenség, és kihirdetik rá a "liberális fatvát" - fogalmazott.
   
A progresszívek legújabb birodalmi külpolitikai célja az, hogy az Európai Unió tagállamaitól elvegyék a saját külpolitika jogát. Meg kell őket állítani, ez lesz az előttünk álló hónapok legnagyobb csatája Brüsszelben - mondta.
   
Kijelentette: a népakarat, vagyis maga a demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége, "itt lehet megfogni őket".

Hangsúlyozta, a progresszív vírus ellenszere itt van Magyarországon, mindenki számára hozzáférhető, minden variáns ellen véd, szabadon vihető, egy "kis lokális hangolással" bárhol működik, és mellékhatása sincs.

"Annyi az egész, hogy választás előtt hatalmas betűkkel és jól láthatóan fel kell írni a zászlóra: no migration, no gender, no war" (nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra)" - fogalmazott Orbán Viktor.

Emlékeztetett, a magyarok megállították a migrációt a határnál, betiltották az iskolai genderpropagandát és megalkuvás nélkül dolgoznak a békéért, "és a dolog működik". Hozzátette, az emberek érzik, hogy a "bőrükre megy a játék", azt a politikai erőt támogatják, amely az egész nemzetet védi, és érdekeiket képviseli.

A jobboldali erők sikerére utalva kiemelte: az elmúlt években "nagy európai szentélyeket" - Budapestet, Varsót, Rómát, Jeruzsálemet - már elfoglaltak, és Bécs sem reménytelen, de a modern demokrácia két fő szentélye, Washington és Brüsszel még mindig "a liberálisok kezén" van. "Tegyünk róla, hogy ne így legyen!" - szólított fel Orbán Viktor.
 

MTI
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
 • Új Gripenekkel erősödik seregünk
  A miniszterelnök kiemelte, létrejött egy megállapodás arról, hogy egy mesterségesintelligencia-fókuszú kiválósági központot fog nyitni a Saab és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet, megkezdődik az együttműködés a kutatás-fejlesztés területén is.
 • Orbán Viktor fogadta a svéd miniszterelnököt
  Hosszas előkészítés kellett a skandináv politikus Budapestre utazásához, ennek időzítése megfelel a magyar várakozásoknak.
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Brüsszelben "kapuzárási pánik" van
  Orbán Viktor kitért arra, hogy Brüsszelben "kapuzárási pánik" van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár. Ezért "a végén egy utolsó körre beneveznek a derék brüsszeli urak", így előkerült az LMBTQ, a migráció és a háború kérdése - jegyezte meg.
 • Rendőreink eredményesen küzdenek a drogmaffiák ellen
  Rétvári Bence arról beszélt: a kábítószer-kereskedelem is "átköltözött az internetre", legtöbbször már nincs személyes találkozás a díler és a kábítószerfüggő között, hanem csomagküldő szolgálatokkal, drónokkal csempészik drogot, amiért a vevők gyakran kriptovalutával fizetnek. A kábítószer-kereskedők és -vásárlók titkosított csatornákon kommunikálnak egymással különböző chatprogramokon.
 • Ez egyenlő a kulturális rémuralommal
  A brüsszeli gyáva árulókat, akik az európai nemzetek ellen hoznak törvényeket, el kell takarítani az útból. Minél előbb, annál jobb. Nem hiszem, hogy odáig el mernének menni, ahová annak idején a szovjetek, ezek inkább a belső erőszakot próbálják meg érvényesíteni: megosztani a társadalmakat, majdanokat szervezni – részletezi Kövesdi Károly.
 • A KDNP támogatja Sulyok Tamás államfővé választását
  A bizalom megvan iránta, biztos vagyok benne, hogy jó köztársasági elnök lesz - hangoztatta a frakcióvezető, megjegyezve, hogy reményei szerint az új köztársasági elnök mielőbb megkezdheti munkáját.
MTI Hírfelhasználó