Nemet mondani a migrációra, a genderre, a háborúra
"Mindannyian támadás alatt állunk, Európában éppúgy, mint Amerikában (...), a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki" - mondta Orbán Viktor kormányfő, hozzátéve, hogy "a vírus nem kiszökött, hanem kitenyésztették, szaporítják, és terjesztik az egész világon."
Utoljára frissítve: 2023. május 4. 12:04
2023. május 4. 11:33

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd

„Progresszív liberális laboratóriumokban" kifejlesztett vírustámadás alatt áll a nyugati világ, de Magyarországon megvan az ellenszer: nemet kell mondani a migrációra, a genderre és a háborúra - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által Együtt erő vagyunk! címmel megrendezett kétnapos esemény nyitónapján mondott beszédében a "szabad világ védelmezőiként" köszöntötte a konferencia résztvevőit, és azt mondta, hogy Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták - jelentette ki.
   
"Mi vagyunk a bizonyíték: csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot" - fogalmazott, hozzátéve, a magyar sikertörténet azóta is tart.

Kifejtette: bár a magyar siker fényes volt 2010-ben, ez 2015-ig senkit sem érdekelt, a magyar kísérlet világhírnevét valójában Soros Györgynek köszönhetik.
   
Ha Soros György "nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg a programját, hogy illegális bevándorlók millióit akarja a zsoldjában álló NGO-k segítségével Európába telepíteni, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címoldalára" - mondta Orbán Viktor. Egyúttal emlékeztetett: amikor elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az Európa szívébe vezető embercsempész-útvonalat, akkor "beleütköztek Magyarországba". "Mi megálljt parancsoltunk, felvettük a kesztyűt, védekeztünk, kerítést építettünk, és megvédtük a hazánkat" - hangsúlyozta.
   
Ugyanakkor - folytatta -, rájött, hogy csak akkor tudják megvédeni az országot, ha a szellemi, ideológiai csatákat is vállalják, ugyanis "a migráció fontos része a liberális progresszívek filozófiájának".
   
Úgy értékelt: a nemzet a Nyugat nagy találmánya, a "szabad világ szíve közepe", de a szabad világ minden nemzete támadás alatt áll.
   
"Mindannyian támadás alatt állunk, Európában éppúgy, mint Amerikában (...), a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki" - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy "a vírus nem kiszökött, hanem kitenyésztették, szaporítják, és terjesztik az egész világon".
   
Hangsúlyozta: nemzet a nyugati világ Achilles-sarka is egyben, és ha a nemzetek szétbomlanak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, a Nyugat elbukik. A haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok, csak földönfutók, ide-odatelepítettek, a globális elit játékszerei - figyelmeztetett.

Rámutatott, hogy ez a támadás sikeres. "Nem áll jól a Nyugat szénája a civilizációk versenyében", és az a legrosszabb, hogy "ezért csak magunkat okolhatjuk" - mondta a kormányfő.

Jelezve: az illegális migráció lényege a nemzeti közösség lerombolása.
   
Ugyanez a célja a woke mozgalomnak és a genderpropagandának is - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki ezeket a kommunizmushoz és a marxizmushoz hasonlította, mondván, ezen ideológiák hatalmi bázisa is az, hogy mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között.
   
Orbán Viktor a nyugati nemzeteket veszélyeztető harmadik vírusvariánsként a progresszív külpolitikát nevezte meg, amely "mindig háborúba sodor bennünket". A színes forradalmak a szabadság jelmondatával indultak, liberális, progresszív átneveléssel, emberjobbítással folytatódtak, majd káosz és magára hagyott országok miatti szégyen maradt utánuk - fogalmazott.
   
Orbán Viktor úgy értékelt: ha Donald Trump vezetné Amerikát, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát. "Térjen vissza, elnök úr, és tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét!" - hangoztatta.
   
Kijelentette, a progresszívek mindig birodalmi politikát folytatnak, diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, elvárják, valljanak színt: támogatják-e a migrációt, a genderpropagandát, a családok relativizálását, a gyermekek szexualizálását. Aki nem hajlandó erre, az ellenség, és kihirdetik rá a "liberális fatvát" - fogalmazott.
   
A progresszívek legújabb birodalmi külpolitikai célja az, hogy az Európai Unió tagállamaitól elvegyék a saját külpolitika jogát. Meg kell őket állítani, ez lesz az előttünk álló hónapok legnagyobb csatája Brüsszelben - mondta.
   
Kijelentette: a népakarat, vagyis maga a demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége, "itt lehet megfogni őket".

Hangsúlyozta, a progresszív vírus ellenszere itt van Magyarországon, mindenki számára hozzáférhető, minden variáns ellen véd, szabadon vihető, egy "kis lokális hangolással" bárhol működik, és mellékhatása sincs.

"Annyi az egész, hogy választás előtt hatalmas betűkkel és jól láthatóan fel kell írni a zászlóra: no migration, no gender, no war" (nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra)" - fogalmazott Orbán Viktor.

Emlékeztetett, a magyarok megállították a migrációt a határnál, betiltották az iskolai genderpropagandát és megalkuvás nélkül dolgoznak a békéért, "és a dolog működik". Hozzátette, az emberek érzik, hogy a "bőrükre megy a játék", azt a politikai erőt támogatják, amely az egész nemzetet védi, és érdekeiket képviseli.

A jobboldali erők sikerére utalva kiemelte: az elmúlt években "nagy európai szentélyeket" - Budapestet, Varsót, Rómát, Jeruzsálemet - már elfoglaltak, és Bécs sem reménytelen, de a modern demokrácia két fő szentélye, Washington és Brüsszel még mindig "a liberálisok kezén" van. "Tegyünk róla, hogy ne így legyen!" - szólított fel Orbán Viktor.
 

MTI
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó