Gyurcsányi tisztesség
Délelőtt a Parlamentben európai vezetők – spanyol királyostul – az ötven évvel korábbi forradalom jubileumán megszavazták, hogy „Budapest a szabadság fővárosa.” És délután immár a szabadság fővárosában megint piros lett a vér a pesti utcán.
2023. április 29. 00:12

facebook

Gyurcsány Ferenc szerint annak, hogy még mindig a jelenlegi kabinet irányítja az országot, az az oka, hogy "elképesztő nehéz egy olyan hatalommal szemben küzdeni, amely a tisztességes politikai verseny játékszabályait minden nap megszegi" – írja az MTI.

„Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet...”

E nyomasztó idézet szerint a tisztességes politikai verseny a gyurcsányi politikában az, hogy egy szocialista miniszterelnök tízmillió állampolgárnak hazudjon reggel, éjjel meg este. A gyurcsányi politika önmagát leplezte le Balatonőszödön, bevallva, hogy „tudtuk, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

Drótkerítéssel vették körbe az Országházat.

A Magyar Rádió épületét rendőrökkel töltötték fel, a Bródy Sándor utca jelentős részét elzárták (egy ottani lottózó működni sem tudott, mert nem járthatak emberek arrafelé, megszűnt a forgalom).  

Majd jött 2006. október 23.

Délelőtt a Parlamentben európai vezetők – spanyol királyostul – az ötven évvel korábbi forradalom jubileumán megszavazták, hogy „Budapest a szabadság fővárosa.” És délután immár a szabadság fővárosában megint piros lett a vér a pesti utcán.

Fejmagasságban gumitölténnyel lőtték az EU-polgárokat.

Törvényes, bejelentett demonstráció zajlott volna, ám először lovas rendőrökkel rontottak az emberek közé, majd maradandó sérüléseket okozó gumitöltényes lövések következtek, és vaspálcával – viperával – való fejbe verések ontották többek között nyugdíjasok vérét.

Tisztességes-e a korrupció?

Idézzük fel: 2004. augusztus 17-én az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter a Népszabadságban kiáltott segítségért, bejelentve, hogy „az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Két nappal később a köztelevízió élő műsorában ezt megerősítette.

És következett a „tisztességes politikai verseny.”

A miniszterelnök által leleplezett kormánypárt belső vizsgálatot indított… Igen, ez lett volna a tisztességes. És demokratikus. Ehelyett azonban megbuktatták a korrupciót leleplező kormányfőt. Maga Medgyessy Péter a megbuktatását megelőző órában a köztelevízió élő műsorában puccsistákat emlegetett kétségbeesésében.

A puccs a gyurcsányi politikát juttatta hatalomba.

A „tisztességes politikai verseny” mai híve nem szólította fel az SZDSZ-t, hogy tisztességesen tárja fel a korrupciós vád megalapozottságát. Esze ágában sem volt. Odabújt az SZDSZ-hez, hogy együtt hatalomban lehessenek, és előállíthassanak 2006-ban tízmilliárd dolláros államadósság-növekedést.

És ránk zuhant a borzalmas 2004. december 5-ei népszavazás.

Akkoriban voltak, akik egyfajta nemzeti elszámoltatást követeltek, hiszen nemzetből való kitagadást véltek érzékelni, s valóban: emlékezetes, hogy Nagyváradon fiatal magyar lányok elsírták magukat, amikor szóba került a népszavazás eredménye; a Felvidéken pedig keletkezett egy szívbe markoló: Ne féljetek, nem megyünk haza című vers. 

Majd a csodálatos baloldali koalíció elérte a – hibahatáron belüli – 1 százalékos gazdasági növekedést olyan években, amikor Szlovákia 17, majd 18 százalékos gazdasági növekedést ért el.

Tombolt a dilettantizmus – a „tisztességes politikai verseny” jegyében.

Végül csődbe taszították az országot, olyannyira, hogy az egyik csődpárt kiesett a parlamentből, a másik egyharmadnyi szavazatarányt sem ért el – ekkor már nem segített rajtuk külföldről nyugdíjemelésre – nyugdíjas szavazatotk elnyerésére – fölvett hitel, és az éjt nappallá tevő hazudozás.

A Fittelina-ügy hőse, ama bizonyos, a parlementben elhangzott, máig megválaszolatlan kérdés: „Ki az a Gyurcsányi?" agyonhallgatója, a szakdolgozatának plágiumgyanúját máig nem tisztázó igazmondó bajnok most a „tisztességes politikai versenyt” hiányolja.

Valóban hiányzik neki a tisztességes politikai verseny?

A másfél-két évet Balatonőszödön önmaga által bevallottan végighazudó, később gumitölténnyel tömegbe lövető, újabban pedig hazánknak járó EU-pénzek elzárásáért büszkén ügyködő szerzet teflon arcbőrrel veszi át hónapról hónapra az adófizetőktől érkező busás javadalmazást. 

A hazai demokráciát óriási nehezék nyomja.

Ez a súly maga Gyurcsány Ferenc, és az ő sötétszürke múltja.

Önmaga teszi lehetetlenné a tisztességes politikai versenyt, hiszen ennek kialakítása eleve képtelenség olyan országban, ahol ő a parlamentben ülhet.

Molnár Pál
 

gondola
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó