A dollárbaloldal aláaknázza a magyar érdekeket
"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz" - leplezte le a szélsőséges politikust Deutsch Tamás.
Utoljára frissítve: 2023. április 26. 00:21
2023. április 26. 00:04

Deutsch Tamás – mandiner 

A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden Brüsszelben.

A politikus felhívta a figyelmet: hétfőn Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt azt a kijelentést tette, hogy "hazafias kötelezettsége megakadályozni, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra."
   
Véleménye szerint, "a dollárbaloldal évek óta egyre elszántabban áskálódik a saját hazája ellen, azzal a különbséggel, hogy ezt korábban letagadták".
   
"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz, továbbá azt, hogy az Európai Bizottságnak nem jogi problémái vannak Magyarországgal, hanem politikai nyomást akar gyakorolni. Gyurcsány beismerése után, a dollárbaloldal immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak" - fogalmazott a politikus.
    Mint mondta, "egészen gyalázatos ilyen cselekedettel büszkélkedni, már csak azért is, mert a magyar dollárbaloldal az egyetlen olyan ellenzék a 27 európai uniós országban, amelyik azért akar tenni, hogy a saját országa ne juthasson hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez."
    "A többi ország ellenzéke ebben a kérdésben nem támadja hátba a saját országát, a saját polgárait, sőt inkább azért kívánnak tenni, hogy minél több uniós forráshoz jusson a hazájuk" - mutatott rá.
    Deutsch Tamás szerint Molnár Csaba olyan kijelentéseket tett, amilyenekre csak "gazemberek vetemedhetnek."
"Az, aki a közössége megbízásából, a saját nemzetének az érdekképviselője az európai politikában, gazemberséget követ el, mikor saját közössége érdekei ellen cselekszik. A magyar dollárbaloldal azért dolgozik, hogy Magyarország ne jusson hozzá azokhoz a forrásokhoz, amely által 138 ezer magyar pedagógus bérét lehetne felemelni, amivel sok százezer magyar kis- és középvállalkozás gazdasági tevékenységét elő lehetne segíteni, továbbá olyan energiaberuházásokat lehetne végrehajtani, amelyek megerősítenék az energiaszuverenitást, a rezsicsökkentés alapját" - taglalta.
A képviselő szavai szerint, "a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői számára az a hazafias kötelezettség, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési forrásokat az Európai Bizottság ne tudja politikai okokból jogszerűtlenül visszatartani, és a magyar emberek minél előbb hozzájussanak ezekhez a kifizetésekhez."
"Egyetlen egy dolog érdekli a dollárbaloldalt: saját hatalmi vágyaik. Minél rosszabb helyzetben van Magyarország, annál több politikai mozgásteret remélnek. A magyar polgárok döntő többsége azonban átlát a szitán, és nem engedi meg, hogy ez a törekvés teret nyerjen" - szögezte le Deutsch Tamás.
  

MTI
 • Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
  Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
 • Százéves a magyar rádiózás
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen
  Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
 • Az iszlám tömegek a keresztény civilizációt veszélyeztetik
  Semjén Zsolt a videóban arról beszélt, hogy a keresztény civilizációt kell védeni. "A szabad akarat védelmét, a nők tiszteletének a védelmét, amit bizony a saría támad, és hogy ha iszlám tömegek jönnek Európába és Magyarországra, akkor a keresztény civilizáció kerül veszélybe."
 • A szuverenitás megőrzendő kincsünk
  Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
 • Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre
  Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk – rögzítette Stankovic.
 • Egy nemzet legféltettebb kincse a szuverenitása
  Az államtitkár a "Ha beszél róla, vissza kerül a táborba..." címmel megrendezett jubileumi, 25. Gellért-konferencián a legnagyobb hibának, bűnnek nevezte, ha valaki ezt a szuverenitást átengedi másnak készpénzért, akár dollárért, akár eurórért teszi ezt.
MTI Hírfelhasználó