A dollárbaloldal aláaknázza a magyar érdekeket
"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz" - leplezte le a szélsőséges politikust Deutsch Tamás.
Utoljára frissítve: 2023. április 26. 00:21
2023. április 26. 00:04

Deutsch Tamás – mandiner 

A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden Brüsszelben.

A politikus felhívta a figyelmet: hétfőn Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt azt a kijelentést tette, hogy "hazafias kötelezettsége megakadályozni, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra."
   
Véleménye szerint, "a dollárbaloldal évek óta egyre elszántabban áskálódik a saját hazája ellen, azzal a különbséggel, hogy ezt korábban letagadták".
   
"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz, továbbá azt, hogy az Európai Bizottságnak nem jogi problémái vannak Magyarországgal, hanem politikai nyomást akar gyakorolni. Gyurcsány beismerése után, a dollárbaloldal immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak" - fogalmazott a politikus.
    Mint mondta, "egészen gyalázatos ilyen cselekedettel büszkélkedni, már csak azért is, mert a magyar dollárbaloldal az egyetlen olyan ellenzék a 27 európai uniós országban, amelyik azért akar tenni, hogy a saját országa ne juthasson hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez."
    "A többi ország ellenzéke ebben a kérdésben nem támadja hátba a saját országát, a saját polgárait, sőt inkább azért kívánnak tenni, hogy minél több uniós forráshoz jusson a hazájuk" - mutatott rá.
    Deutsch Tamás szerint Molnár Csaba olyan kijelentéseket tett, amilyenekre csak "gazemberek vetemedhetnek."
"Az, aki a közössége megbízásából, a saját nemzetének az érdekképviselője az európai politikában, gazemberséget követ el, mikor saját közössége érdekei ellen cselekszik. A magyar dollárbaloldal azért dolgozik, hogy Magyarország ne jusson hozzá azokhoz a forrásokhoz, amely által 138 ezer magyar pedagógus bérét lehetne felemelni, amivel sok százezer magyar kis- és középvállalkozás gazdasági tevékenységét elő lehetne segíteni, továbbá olyan energiaberuházásokat lehetne végrehajtani, amelyek megerősítenék az energiaszuverenitást, a rezsicsökkentés alapját" - taglalta.
A képviselő szavai szerint, "a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői számára az a hazafias kötelezettség, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési forrásokat az Európai Bizottság ne tudja politikai okokból jogszerűtlenül visszatartani, és a magyar emberek minél előbb hozzájussanak ezekhez a kifizetésekhez."
"Egyetlen egy dolog érdekli a dollárbaloldalt: saját hatalmi vágyaik. Minél rosszabb helyzetben van Magyarország, annál több politikai mozgásteret remélnek. A magyar polgárok döntő többsége azonban átlát a szitán, és nem engedi meg, hogy ez a törekvés teret nyerjen" - szögezte le Deutsch Tamás.
  

MTI
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
 • Új Gripenekkel erősödik seregünk
  A miniszterelnök kiemelte, létrejött egy megállapodás arról, hogy egy mesterségesintelligencia-fókuszú kiválósági központot fog nyitni a Saab és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet, megkezdődik az együttműködés a kutatás-fejlesztés területén is.
 • Orbán Viktor fogadta a svéd miniszterelnököt
  Hosszas előkészítés kellett a skandináv politikus Budapestre utazásához, ennek időzítése megfelel a magyar várakozásoknak.
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Brüsszelben "kapuzárási pánik" van
  Orbán Viktor kitért arra, hogy Brüsszelben "kapuzárási pánik" van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár. Ezért "a végén egy utolsó körre beneveznek a derék brüsszeli urak", így előkerült az LMBTQ, a migráció és a háború kérdése - jegyezte meg.
 • Rendőreink eredményesen küzdenek a drogmaffiák ellen
  Rétvári Bence arról beszélt: a kábítószer-kereskedelem is "átköltözött az internetre", legtöbbször már nincs személyes találkozás a díler és a kábítószerfüggő között, hanem csomagküldő szolgálatokkal, drónokkal csempészik drogot, amiért a vevők gyakran kriptovalutával fizetnek. A kábítószer-kereskedők és -vásárlók titkosított csatornákon kommunikálnak egymással különböző chatprogramokon.
 • Ez egyenlő a kulturális rémuralommal
  A brüsszeli gyáva árulókat, akik az európai nemzetek ellen hoznak törvényeket, el kell takarítani az útból. Minél előbb, annál jobb. Nem hiszem, hogy odáig el mernének menni, ahová annak idején a szovjetek, ezek inkább a belső erőszakot próbálják meg érvényesíteni: megosztani a társadalmakat, majdanokat szervezni – részletezi Kövesdi Károly.
 • A KDNP támogatja Sulyok Tamás államfővé választását
  A bizalom megvan iránta, biztos vagyok benne, hogy jó köztársasági elnök lesz - hangoztatta a frakcióvezető, megjegyezve, hogy reményei szerint az új köztársasági elnök mielőbb megkezdheti munkáját.
MTI Hírfelhasználó