Magyarország-ellenes álhírkampány az EP baloldaláról
A szélsőséges hungarofóbok hazugságkampánya miatt Gál Kinga és Deutsch Tamás levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.
2022. október 4. 12:41

A hungarofób szélsőbaloldalnak helyet adó Európai Parlament – mandiner

Gál Kinga és Deutsch Tamás a történtek miatt levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.

Az elmúlt napokban az Európai Parlament központi és tagállami képviseleteinek közösségi média felületein Magyarországot hamis színben feltüntető tartalom jelent meg – olvasható a Fidesz EP-képviselőinek hivatalos oldalán.

„Az Európai Parlament kommunikációs gyakorlatában eddig példátlan, összehangolt lejárató akciót a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nevében a leghatározottabban visszautasítjuk” – írta Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke és Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője Roberta Metsolának, az Európai Parlament elnökének címzett levelében .

Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője emlékeztetett: a jelenlegi, válságokkal terhelt helyzetben Európa megosztása helyett összefogásra van szükség.

A Fidesz EP-képviselői levelükben felszólítják Metsola elnököt, hogy vessen véget az álhírkampánynak és számoltassa el a felelősöket.

Az említett álhírkampány az Európai Parlament közösségi médiafelületein legalább 12 nyelven jelent meg, és tüntette hamis színben Magyarországot. Az EP angol, bolgár, horvát, cseh, finn, német, görög, holland, lengyel, portugál, szlovák és spanyol nyelvű közösségi média felületein megjelent tartalmak a szeptemberi plenáris ülésen elfogadott Magyarországról szóló Delbos-Corfield-jelentés legelfogultabb megállapításait jelenítik meg, azt a látszatot keltve, mintha az EP állásfoglalásában foglalt állítások tények lennének – ismertették.

„Az EP baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen”

„Már az is az európai együttműködés aláásásaként értelmezhető, hogy az Európai Parlament baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen, az azonban végképp elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament adminisztrációja az egyik tagállammal szemben kiterjedt álhírkampányba kezdjen” – emelték ki a képviselők. 

mandiner.hu
 • Megcsontosodott a jogállamiság-rögeszme Brüsszelben
  Az EU brüsszeli végrehajtó testülete szerint az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés ellenére az EU pénzügyi érdekeit fenyegető kockázatok változatlanul fennállnak.
 • A királyhágómelléki református püspök
  A szilágysági Krasznán - korábbi szolgálati helyén - pénteken beiktatták tisztségébe Bogdán Szabolcs Jánost, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) új püspökét.
 • Orbán Viktor Jeffrey Sachs közgazdásszal tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdász professzort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • Putyin: „le lesz törölve a föld felszínéről"
  Bármely ország, amely nukleáris támadást intéz Oroszország ellen, le lesz törölve a Föld felszínéről – fogalmazott Putyin.
 • A honi hadiipari termékek a biztonságot növelik
  A Magyarországon gyártott védelmi ipari termékek a biztonságot növelik - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pénteken Budapesten.
 • A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat
  A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat, amikor azt állította, hogy a hatályos sztrájktörvény nem felel meg az alaptörvényben rögzített szabályozásnak - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
 • Az iraki elnökkel találkozott Novák Katalin államfő
  Abdul Latif Rashid iraki elnökkel is találkozott pénteken Novák Katalin államfő, akinek személyében először látogatott magyar köztársasági elnök a közel-keleti országba.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
MTI Hírfelhasználó