Az orosz gyermekjogi biztost is szankcionálta Ausztrália
Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.
2022. július 1. 11:44

A szankcionált gyermekjogi biztos: Maria Lvova-Belova – TASS/Szergej Bobiljev

Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.

A dokumentum szerint szankciókat vezetnek be Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszterrel, Vitalij Szaveljev közlekedési miniszterrel, valamint Irek Faizullin építési, lakásügyi és közüzemi miniszterrel szemben.

A Gazfond nem kormányzati nyugdíjalap elnöke, Jurij Shamalov, Alekszandr Plehov vállalkozó, a Sogaz igazgatóságának tagjam Mihail Klishin, a Rosgeologia társaság igazgatótanácsának elnöke, Szergej Gorkov, a Kievskaya Ploshchad társaság társalapítója, God Nisanov, volt Az AFK Sistema cég elnöke, Jevgenyij Novickij, az ESN Group igazgatótanácsának elnöke, Grigorij Berezkin és a Mercury Group elnöke, Igor Kesajev is feketelistára került.

IGOR KESAEV • Net Worth $4 Billion • House • Private Jet • Yacht

Igor Kesajev – superjachtfan.com

Ezen túlmenően a korlátozások Igor Putyin vállalkozót, Mihail Putyint, a Sogaz Insurance igazgatótanácsának alelnökét, Roman Putyint, az MRT vállalatcsoport igazgatótanácsának elnökét és Alina Kabajevát, a Nemzeti Médiacsoport igazgatóságának elnökét célozzák.

Putin – The database “PUTIN'S LIST”

Igor Putyin – spisok-putina.org

Ausztrália már 828 orosz és fehérorosz állampolgár ellen vezetett be szankciókat Ukrajna ügyében, köztük a két ország elnöke, Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko, valamint 47 nagy orosz cég és szervezet ellen. Emellett az ország megtiltotta a fegyverek, áruk, olaj- és gázkitermelő berendezések Oroszországba irányuló exportját, valamint az orosz energia, fegyverek és lőszerek importját.

tass.com
 • Rengeteg múlik a háború kimenetelén
  A tét az, hogy orosz föld vagy amerikai gyarmat lesz-e Ukrajna · Ukrán földhelyzet, 2. rész.
 • A Gazprom megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak
  A Gazprom péntek reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében.
 • Még gondolkodik az exelnök
  Mesterházy Attila megtartaná az MSZP nevet és a vörös szegfűt is.
 • Polgári körök, polgári sajtó
  A glaszékesztyűs magyar rendszerváltás és annak következményei (5. rész)
 • A woke imperializmus meleg fogadtatása
  Ha az embereknek meg lehet tiltani, hogy valakit a számukra ismerős néven említsenek, az arra utal, hogy a woke ideológia terjesztői már nem is palástolják autoriter hajlamaikat. Az ilyen gyakorlat a legrosszabb középkori igazságszolgáltatási szokásokra emlékeztet – írja Frank Füredi.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
MTI Hírfelhasználó