Az orosz gyermekjogi biztost is szankcionálta Ausztrália
Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.
2022. július 1. 11:44

A szankcionált gyermekjogi biztos: Maria Lvova-Belova – TASS/Szergej Bobiljev

Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.

A dokumentum szerint szankciókat vezetnek be Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszterrel, Vitalij Szaveljev közlekedési miniszterrel, valamint Irek Faizullin építési, lakásügyi és közüzemi miniszterrel szemben.

A Gazfond nem kormányzati nyugdíjalap elnöke, Jurij Shamalov, Alekszandr Plehov vállalkozó, a Sogaz igazgatóságának tagjam Mihail Klishin, a Rosgeologia társaság igazgatótanácsának elnöke, Szergej Gorkov, a Kievskaya Ploshchad társaság társalapítója, God Nisanov, volt Az AFK Sistema cég elnöke, Jevgenyij Novickij, az ESN Group igazgatótanácsának elnöke, Grigorij Berezkin és a Mercury Group elnöke, Igor Kesajev is feketelistára került.

IGOR KESAEV • Net Worth $4 Billion • House • Private Jet • Yacht

Igor Kesajev – superjachtfan.com

Ezen túlmenően a korlátozások Igor Putyin vállalkozót, Mihail Putyint, a Sogaz Insurance igazgatótanácsának alelnökét, Roman Putyint, az MRT vállalatcsoport igazgatótanácsának elnökét és Alina Kabajevát, a Nemzeti Médiacsoport igazgatóságának elnökét célozzák.

Putin – The database “PUTIN'S LIST”

Igor Putyin – spisok-putina.org

Ausztrália már 828 orosz és fehérorosz állampolgár ellen vezetett be szankciókat Ukrajna ügyében, köztük a két ország elnöke, Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko, valamint 47 nagy orosz cég és szervezet ellen. Emellett az ország megtiltotta a fegyverek, áruk, olaj- és gázkitermelő berendezések Oroszországba irányuló exportját, valamint az orosz energia, fegyverek és lőszerek importját.

tass.com
 • Magyarország-ellenes álhírkampány az EP baloldaláról
  A szélsőséges hungarofóbok hazugságkampánya miatt Gál Kinga és Deutsch Tamás levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.
 • Amikor angyalok lapdáznak a verssel
  Költészetünk, létezésünkhöz hasonlóan, kötelességének érzi nehéz súlyok emelgetését, a kifejezhetetlen közelségében elhelyezkedést, a lehetetlenségek megkísértését – fogalmaz Zalán Tibor.
 • A pedagógusok és az oktatás helyzete stratégiai kérdés
  Szükség van a pedagógusok béremelésére, azonban a tanárok és az oktatás helyzetét hosszú távú stratégiai kérdésként kell kezelni - mondta az Országgyűlés elnöke a HírTv Napi aktuális című hétfő esti műsorában.
 • Bach: Nem az orosz sportolók indították meg a háborút
  Visszafogadhatják a nemzetközi sportversenyek világába azokat az orosz sportolókat, akik nem támogatják országuk ukrajnai háborúját – mondta Thomas Bach NOB-elnök egy napokban megjelent interjúban.
 • Az európai demokrácia védvonala délebbre kerülhet
  A magyar kormányfő, az osztrák kancellár és a szerb elnök szerint szükséges volna délebbre, lehetőleg a szerb - észak-macedón határra tolni Európa migrációs védvonalát - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
 • Ukrán tankáttörést ismert el az orosz szóvivő
  Kupjanszknál és Limannál orosz rakétacsapások súlyos veszteségeket okoztak az ukrán erőknek, ugyanakkor Herszon megyében ukrán tankok mélyen beékelődtek az orosz védelembe - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.
 • Új lendület az európai jobboldalnak
  A neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről – szögezte le Szánthó Miklós.
 • Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát
  Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.
MTI Hírfelhasználó